Parketvloer Schuren en Afwerken. Als het parket kale plekken en andere slijtage begint te vertonen dan wordt het tijd de parketvloer te schuren, te behandelen en af te werken. Dit is een klus die vakbekwaamheid, ervaring en deskundigheid vergt waarover Arendse-Vloeronderhoud in ruime mate beschikt.

 

Parketvloer Schuren en Afwerken Arendse-VloeronderhoudParketvloer Schuren en Afwerken

Wanneer moet je de parketvloer schuren en afwerken? Er zijn een aantal redenen waarom het goed is om het parket aan te pakken en een goede opknapbeurt te geven zodat je er weer jaren van kunt genieten.

 

Wacht niet te lang met de parketvloer schuren en afwerken

Natuurlijk brengt goed en vakkundig het opknappen en renoveren van de parketvloer wat kosten met zich mee. Daarom kan het verleidelijk zijn om de slijtageplekken te negeren. Echter kale plekken, krassen en andere beschadigingen kunnen ervoor zorgen dat het parket op den duur onherstelbaar beschadigd raakt. Een goede beschermlaag zorgt er namelijk voor dat vocht en andere zaken niet zomaar in het hout van het parket kunnen doordringen. Hierdoor wordt voorkomen dat het parket gaat werken en vervelende kringen en verkleuringen krijgt. Als je op tijd de parketvloer laat opknappen, schuren en afwerken kun je jaren langer van genieten en dit zorgt uiteindelijk ook voor een besparing op de kosten voor een nieuwe vloer.

 

Slijtageplekken in de Parketvloer

Als de parketvloer kale plekken gaat krijgen dan wordt het tijd om wat aan de vloer te laten doen. Meestal zijn kale en doffe plekken een teken dat de beschermlaag die op het parket is aangebracht aan het verdwijnen is. In de loop van de tijd wordt deze beschermlaag wat dunner. Zeker op plekken waarop het parket intensief belast en belopen wordt, is het verstandig om goed in de gaten te houden of de beschermlaag nog voldoende aanwezig is. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de keuken of de hal. Maar ook voor de bank, onder de tafel of bij een bureau is de kans groot dat hier na verloop van tijd de slijtage zichtbaar wordt.

 

Krassen en beschadigingen van de parketvloer

Voor krassen en beschadigingen van de parketvloer geldt eigenlijk het zelfde als voor slijtageplekken. Als je er snel bij bent kunt je erger voorkomen. Zeker als de krassen en beschadigingen door de beschermlaag heen gaan, is het van belang om snel actie te ondernemen. Het is niet altijd noodzakelijk om bij een kras of beschadiging de gehele parketvloer onder handen te nemen. Zeker als de kras of beschadiging een beetje uit het zicht is, kan er volstaan worden met alleen de aanpak van de plek die het betreft. Hou er echter wel rekening mee dat de kans vrij groot is dat er net na de opknapbeurt wat kleurverschil kan zijn met de andere delen van het parket.

 

Geef de parketvloer een andere kleur

Als je het interieur van de kamers of ruimtes waar de parketvloer ligt een ander uiterlijk geeft, of als je genoeg het van de kleur van de vloer dan kun je ook overwegen de parketvloer te laten schuren en afwerken met een andere beschermlaag die een kleur heeft die beter past bij jouw wensen of je nieuwe inrichting. Een punt van aandacht is wel dat je dit niet al te vaak moet doen omdat de parketvloer schuren en afwerken niet oneindig vaak kan gebeuren. Bij elke behandeling wordt het parket namelijk een fractie dunner.

 

Zelf parketvloer schuren en afwerken of laten doen?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met de parketvloer schuren en afwerken. Echter met regelmaat komt het voor dat er dan toch problemen ontstaan. Als je niet zo handig bent en weinig of geen ervaring hebt met het werken met een schuurmachine, loop je het risico dat je onherstelbare schade aan het parket veroorzaakt. Het is namelijk een klus die secuur gedaan moet worden ondanks het gebruik van relatief grote machines. Ook als de oude beschermlaag niet helemaal verwijderd wordt, kun je er later problemen mee krijgen. Daarom kun je, om risico’s te vermijden, het beste een vakkundige, vakbekwame en ervaren vaklieden inhuren. En dit is precies waarover de mensen van Arendse-Vloeronderhoud beschikken.

 

Gratis een prijsopgave voor Parketvloer schuren en afwerken aanvragen

Om een idee te krijgen wat de kosten zijn voor het opknappen van de parketvloer kun je contact opnemen met Arendse-Vloeronderhoud. Uiteraard zijn er aan de prijsopgave geen kosten verbonden en is deze vrijblijvend. Je kunt ons bellen via 06-27125805 of mailen info@arendse-vloeronderhoud.nl.

 

Bijpassende Informatie