Parketvloeren

Uitgebreide mogelijkheden

Bij Arendse Vloeronderhoud zorgen we ervoor dat uw vloer een goede eerste indruk geeft aan uw bezoek. Met onze vakbekwaamheid zorgen we ervoor dat u van uw vloer kunt genieten.

Onze veelzijdigheid zorgt ervoor dat we in veel verschillende situaties u van dienst kunnen zijn. Naast het schuren en afwerken kunt u denken aan het herstellen van vocht- en waterschade, het herstellen van slijtage of het herstellen van verkleuringen. Ook het geheel kleuren van uw vloer behoort tot de mogelijkheden.

Vanuit onze ervaring zorgen we ervoor dat u altijd een deugdelijk advies krijgt!

Vrijblijvend contact

Een greep uit de mogelijkheden

Plaatselijke reparaties tot zelfs complete vloerrenovaties

Schuren, afwerken en onderhoud

Plaatsen van nieuwe vloeren

Vloeren kleuren, lakken of oliën

Meer informatie aanvragen

Veelgestelde vragen over parketvloeren

Wat kan ik doen aan slijtageplekken in de parketvloer?

Als de parketvloer kale plekken gaat krijgen dan wordt het tijd om wat aan de vloer te laten doen. Meestal zijn kale en doffe plekken een teken dat de beschermlaag die op het parket is aangebracht aan het verdwijnen is. In de loop van de tijd wordt deze beschermlaag wat dunner. Zeker op plekken waarop het parket intensief belast en belopen wordt, is het verstandig om goed in de gaten te houden of de beschermlaag nog voldoende aanwezig is. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de keuken of de hal. Maar ook voor de bank, onder de tafel of bij een bureau is de kans groot dat hier na verloop van tijd de slijtage zichtbaar wordt.

Wat kan ik doen aan krassen en beschadigingen van de parketvloer?

Voor krassen en beschadigingen van de parketvloer geldt eigenlijk het zelfde als voor slijtageplekken. Als je er snel bij bent kunt je erger voorkomen. Zeker als de krassen en beschadigingen door de beschermlaag heen gaan, is het van belang om snel actie te ondernemen. Het is niet altijd noodzakelijk om bij een kras of beschadiging de gehele parketvloer onder handen te nemen. Zeker als de kras of beschadiging een beetje uit het zicht is, kan er volstaan worden met alleen de aanpak van de plek die het betreft. Houd er echter wel rekening mee dat de kans vrij groot is dat er net na de opknapbeurt wat kleurverschil kan zijn met de andere delen van het parket.

Kun je een andere kleur geven aan een parketvloer?

Als je het interieur van de kamers of ruimtes waar de parketvloer ligt een ander uiterlijk geeft, of als je genoeg het van de kleur van de vloer dan kun je ook overwegen de parketvloer te laten schuren en afwerken met een andere beschermlaag die een kleur heeft die beter past bij jouw wensen of je nieuwe inrichting. Een punt van aandacht is wel dat je dit niet al te vaak moet doen omdat de parketvloer schuren en afwerken niet oneindig vaak kan gebeuren. Bij elke behandeling wordt het parket namelijk een fractie dunner.

Kan ik zelf mijn parketvloer schuren en afwerken of kan ik het beter laten doen?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met de parketvloer schuren en afwerken. Echter met regelmaat komt het voor dat er dan toch problemen ontstaan. Als je niet zo handig bent en weinig of geen ervaring hebt met het werken met een schuurmachine, loop je het risico dat je onherstelbare schade aan het parket veroorzaakt. Het is namelijk een klus die secuur gedaan moet worden ondanks het gebruik van relatief grote machines. Ook als de oude beschermlaag niet helemaal verwijderd wordt, kun je er later problemen mee krijgen. Daarom kun je, om risico’s te vermijden, het beste een vakkundige, vakbekwame en ervaren vaklieden inhuren. En dit is precies waarover de mensen van Arendse Vloeronderhoud beschikken.

Heeft u een vraag?

Stuur een Whatsapp bericht naar de specialist.

Onze diensten

null

Parketvloeren

null

Traprenovatie

null

Natuurstenen vloeren

null

Tapijt reiniging